Az elektromos autók használatának rengeteg előnye van a tulajdonos számára, kezdhetjük azzal, hogy az országban a legtöbb helyen ingyenes a parkolás – amennyiben zöld rendszámos az autó -, illetve szintén a legtöbb töltőállomás használata ingyenes.

Várható volt, hogy ez nem tart örökké. A MOL Magyarország sajtóközleményt küldött az e-cars.hu szerkesztőségének, amiben részletezik, hogy miért is lesz fizetős szolgáltatás a kutakon az elektromos autók töltése:

“A MOL 2012-ben elsőként helyezett üzembe gyors elektromos töltőt, és azóta is folyamatosan bővíti hálózatát. A fogyasztók igényeinek minél szélesebb körű kiszolgálása, a fenntartási költség, valamint az infrastrukturális beruházások megtérülésének érdekében a MOL ezentúl versenypiaci alapon működteti az e-töltő hálózatát.

Jelenleg négy budapesti töltőállomáson (Istenhegyi u., Kerepesi u., Könyves Kálmán körút, Hunyadi u.) találhatók villámtöltők. Ezek mindössze 30 perc alatt képesek feltölteni egy elektromos autó akkumulátorait menetkészre.

Az év végéig további 10 elektromos töltőt telepítünk Budapesten, vidéken pedig 15 töltőt adunk át. Emellett a MOL-csoport részt vesz a NEXT-E projektben is, amelynek köszönhetően a régióban egy 252 darab gyors és ultragyors elektromos töltőből álló regionális hálózatot hoz létre 2020-ig. A projekt részeként idén 11 darab töltőt telepítünk az autópályák és az M0-ás autóút mentén.”

Augusztus 1-től tehát a villanyautók töltése a MOL kutaknál gyorstöltő használata esetén 1990 Ft-ba kerül, a villámtöltés ára pedig 2990 Ft.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.