Az erős kínai márka, a OnePlus eddig arról volt híres, hogy más gyártók zászlós telefonjaink tudásával felszerelt készülékeket árult azok árának töredékéért, de úgy látszik hamarosan a TV készülékek is ellenfelet kapnak a gyártó személyében, ugyanis jövőre a OnePlus TV-vel bővítik a palettát.

A vállalat már bejelentette a készülék érkezését, de még semmi pontosat nem árultak el a megjelenésről, mindössze annyit tudni, hogy 2019-ben lép majd a piacra, és a bemutatást követő 5 évben még folyamatosan támogatják szoftveres frissítésekkel, hogy minél okosabb és naprakészebb legyen.

Pete Lau – a OnePlus alapítója és vezérigazgatója – elöljáróban annyit mondott, hogy a telefonkészülékeknél már megszokott prémium dizájnra számítsunk, és még inkább ráfekszenek a kép- és hangminőségre. Elmondta még, hogy a jelenlegi piacon a gyártók még mindig a hagyományos vonalat követik a funkcionalitást és a felhasználói élményt tekintve és ennek az élménynek még az internet sem képezi szerves részét, így nem is passzol a mai elvárásokhoz és a 21. századi társadalomhoz. Ez az újítás nagy lépés a vállalat életében, de a határok kiterjesztése lehetőséget ad arra, hogy a világon még több emberhez juthassanak el termékeik.

A tévé várhatóan valamilyen asszisztenssel érkezik, de az még nem eldöntött, hogy beépítettként vagy különálló termékként lesz-e majd elérhető, mint a Google Asszisztens vagy az Amazon Alexa. A televízió összekapcsolható lesz a mobilkészülékekkel, ezzel lehetővé téve például, hogy emlékeztetőt kapjunk kedvenc műsorunk kezdetéről vagy közlekedési információkról értesüljünk. Rendelkezik majd beépített kamerával is és ennek kapcsán megnyugtatta a leendő felhasználókat, hogy megoldást fognak találni arra, hogy mindezek a funkciók a privát adatok és a magánszféra sérülése nélkül lehessen adaptálhatóak.

Fontos tudni azonban, hogy mindezek még csak a beharangozó információk, a tévé érkezik, de egyelőre a fejlesztés korai szakaszában járnak. Még hosszú az út, mire újabb információk érkezhetnek és bejelenthetik az elkészült terméket.

Eközben a vállalat éppen felkészül újabb csúcstelefonjának, a OnePlus 6T-nek a bemutatására, amely októberben várható. A telefont képernyőbe épített ujjlenyomat érzékelővel dobják piacra, és a jack-csatlakozótól is elköszönünk.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.