Ebben a cikkben tippeket adunk, hogyan is fényképezz a Huawei P9 okostelefonnal. Korábban már írtunk több cikket is a Huawei P9-ről, többek között a dupla kamera előnyeiről is.

Hibrid autófókusz technológia

A Huawei P9 okostelefonnak három olyan technológiai előnye van, amelyek garantálják a fókuszvezérlő rendszer gyors és pontos működését. Ez a kontraszt érzékelés, a mélységélesség szabályozás és a lézeres autofókusz.
A hibrid autofókusznak köszönhetően a telefon maga választja ki az optimális fókuszálási módszert, figyelembe véve a fényviszonyokat és a fényképezendő jelenet vagy tárgy jellegét.

Mi a bokeh effektus?

A bokeh effektus az, amikor egy fénykép bizonyos részei nincsenek a fókuszban és ezeket a részeket a kamera lencséje elhomályosítja. Ennek köszönhetően a fotó fő témája könyebben észrevehető. A bokeh effektus leginkább portré vagy tárgyfotózásnál vehető észre.

Képernyőfotó 2016-08-08 - 12.45.32A fenti képen láthatjuk, ahogy az alany, jelen esetben a macska a fő téma, a fókusz a fején van. A fényképezett arc életszerűbbé és kifejezőbbé válik. A P9 kamera alkalmazásának felső sávjában a rekesznyílás szimbólumra koppintva bekapcsolhatjuk a nagy rekesznyílás funkciót és azonnal láthatjuk az aktuális mélységélesség előnézetét. A fókuszpont közelében látható csúszkával az életlenség szintje f/0,95 és f/16 rekesznyílásnál megfelelő értékek között szabályozható. Minél kisebbre állítjuk az F-számot, annál kisebb a mélységélesség. Portréfotózásnál f/1,8-f/2,8 tartományban lehet a legjobb képeket készíteni. Ugyanez a beállítás városi fotózásnál is előnyös. Városi fotózásnál érdemes elmosódott hátérrel dolgozni, mivel szinte elkerülhetetlenek a rikító reklámok, idegen emberek vagy más egyéb tárgyak, a mosással pedig a fő témára irányíthatjuk a figyelmet.

A Huawei P9 olyan fényképezési beállításokat kínál, amelyeket eddig csak profi fényképezőgépek tudtak. A fent leírt módszerrel akkor lehet a legjobb fényképeket készíteni a tárgyakról vagy a személyekről, ha 2 méterre helyezkednek el az okostelefontól.

Hirdetés
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: