A Samsung úgy gondolta, hogy az S5 kudarca után érdemesebb a Galaxy S6-ból nem egy, hanem rögtön két modellt piacra dobni.

A vállalat jelenlegi zászlósa, az S5 műanyag háza helyett a cég átvált a fém dizájnra az egyik modellben, melyet megerősített a Business Insider is, miszerint a hír egyezik a vállalat terveivel, mely szerint több minőségi alapanyagot terveznek használni. A hír forrása nem szólt arról, hogy ez most fullos unibody kialakítást jelent, vagy csak néhány fém idom lesz csak a készülékben. A fém keret szinte már biztos, hogy lesz az S6-ban, az unibody kialakítás sem kizárt.

A Samsung hagyományosan műanyagot használt a készülékeinek kereteihez, nem úgy mint a nagy rivális, az Apple, melynek készülékeiben műanyagot keresve se találni. A plasztik Galaxy készülékeket sokszor kritizálták, hogy olcsónak tűnik, ezért a Samsung lépett és bemutatta a fém kerettel ellátott Galaxy Alpha-t.

Hogy igazak-e ezek a pletykák, azt nem tudjuk még pontosan, de az biztos, hogy a Samsung változtatni szeretne és ehhez egy jó mérföldkő a Samsung Galaxy S6, hogy visszavágjon a riválisoknak. A cégnek feltűnt, hogy nem túl rózsás a helyzet és nem úgy alakul a profit, ahogyan azt ők szerették volna, egy év alatt a piaci részesedés 32,1%-ról 24,4%-ra csökkent. Ennek érdekében már megtették az első lépéseket az Alpha és a Note 4 bemutatásával.

A Samsungot több oldalról is szorongatják, egyik a csúcsminőségű iPhone 6 és iPhone 6 Plus, a másik oldal pedig az olcsóbb kategóriás, de mégis népszerű Xiaomi és Huawei okostelefonok. Utóbbi két márka például Kínában kulcsfontosságú. Így a cégnek muszáj nagyot dobbantania a Galaxy S6-tal, hogy továbbra is fenn tudja tartani a prémium árat és minőséget.

A hírek szerint a Samsung Galaxy S6 a Mobile World Congress keretein belül fog megjelenni, mely idén is márciusban kerül megrendezésre. A Galaxy S6 természetesen Android 5.0 Lollipoppal érkezik. Úgy tudjuk, hogy a Galaxy S6 5,5″-os QHD kijelzővel érkezik, melynek 1440 x 2560 pixel lesz a felbontása, valamint 20 megapixeles hátlapi kamerával. A másik modell a hírek szerint a Galaxy Note Edge-hez fog hasonlítani, hasonló specifikációval. A Samsung továbbá elnevezte az S6 fejlesztési projektjét “Project Zero”-nak, ez azt is sugallja, hogy a vállalat skiccekből gondolja újra az egész készüléket.

Várjuk a további fejleményeket 🙂

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.