A Google már egy ideje árul saját márkaneve alatt okostelefonokat, ezek korábban Nexus, most már Pixel név alatt futnak. Ez utóbbi a tavaly októberben debütált első szériánál tart, és persze nem kérdéses, hogy lesz folytatás. Most megérkezett az első bizonyíték, hogy már úton van a várhatóan Pixel 2 néven érkező utód. Ahogy már sok alkalommal, ezúttal is a Geekbench adatbázisa árulta el a telefont, ami jelenleg Google Taimen kódnév alatt fut. Érdekes, hogy ezek alapján háromtagúra bővülhet a Pixel széria, mivel a Pixel 2 a Muskie, a Pixel 2 XL pedig a Walleye kódnevet kapta.

Egyelőre nem sok derült ki Taimen-ről, de az igen, hogy Qualcomm Snapdragon 835-ös processzor dolgozik benne. Ennél még izgalmasabb, hogy már az Android O rendszert futtatja, mely a mostani 7.0 Nougat utáni, egyelőre még be sem mutatott verzió. A teszteredmények egyébként azt tükrözik, hogy a készülék nem lesz híján az erőnek, de ez a processzor ismeretében nem is meglepő. A mostani Pixel szériából kiindulva az utód is várhatóan októberben debütálhat majd, ahol nyilván minden részletre fény derül majd, köztük arra is, hogy valóban háromra bővül majd  a kínálat.

Hirdetés
FORRÁSphoneArena
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.