A Google már egy ideje árul saját márkaneve alatt okostelefonokat, ezek korábban Nexus, most már Pixel név alatt futnak. Ez utóbbi a tavaly októberben debütált első szériánál tart, és persze nem kérdéses, hogy lesz folytatás. Most megérkezett az első bizonyíték, hogy már úton van a várhatóan Pixel 2 néven érkező utód. Ahogy már sok alkalommal, ezúttal is a Geekbench adatbázisa árulta el a telefont, ami jelenleg Google Taimen kódnév alatt fut. Érdekes, hogy ezek alapján háromtagúra bővülhet a Pixel széria, mivel a Pixel 2 a Muskie, a Pixel 2 XL pedig a Walleye kódnevet kapta.

Egyelőre nem sok derült ki Taimen-ről, de az igen, hogy Qualcomm Snapdragon 835-ös processzor dolgozik benne. Ennél még izgalmasabb, hogy már az Android O rendszert futtatja, mely a mostani 7.0 Nougat utáni, egyelőre még be sem mutatott verzió. A teszteredmények egyébként azt tükrözik, hogy a készülék nem lesz híján az erőnek, de ez a processzor ismeretében nem is meglepő. A mostani Pixel szériából kiindulva az utód is várhatóan októberben debütálhat majd, ahol nyilván minden részletre fény derül majd, köztük arra is, hogy valóban háromra bővül majd  a kínálat.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSphoneArena
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)