Hirdetés

Az Apple a mai nap bemutatta többek között az új iPad Prót, amire már lehetett számítani. A harmadik generációs iPad Pro nagy fejlődésen esett át több szempontból is.

A korábbi pletykák beigazolódtak, eltűnt a Home gomb, Face ID-val oldhatjuk fel az új táblagépet. Az új modell 11 hüvelykes (2388 x 1668 pixel), valamint 12,9 hüvelykes (2732 x 2048 pixel) változatban érhető majd el Liquid Retina LCD kijelzővel, amelyet igen vékony káva ölel körbe.

A Face ID álló és fekvő módban is működik. Nagy változás történt a portok terén is, a Lightning-csatlakozót felváltotta az USB-C, míg a jack-csatlakozó eltűnt, helyette az Apple bemutatott egy USB-C-jack adaptert.

Az USB-C portnak köszönhetően az iPad Pro csatlakoztatható lesz többek között kamerákhoz, 5K-s kijelzőkhöz, vagy éppen az iPhone-t is tölthetjük róla. Teljesítmény terén is sokat fejlődött, A12X Bionic chip található benne, amelyben 8 processzor mag és 7 grafikus mag rejlik. A korábbi iPad Próknál akár 90%-kal gyorsabb lehet az új modell, a grafikus teljesítmény pedig kétszer jobb lett, ezáltal a játékok még nagyobb élményt nyújtanak.

Az iPhone XS-ből és az iPhone XR-ből ismert Smart HDR funkciós, 12 megapixeles, 4K@60FPS felvételre képes kamerát kapott az új tablet, a 7 MP-es TureDepth kamerának köszönhetően pedig már ennél az eszköznél is elérhetők az Animojik és a Memojik.

Akkufronton nem nagyon fejlődött az új modell, továbbra is 10 órás üzemidőt ígér a vállalat. Az alapmodell 64 GB-os, de 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os verziót is vásárolhatunk majd. Ami az árakat illeti, a 11″-es modell induló ára 309.990 forint, a 12,9″-esé pedig 379.990 forint. Mától már előrendelhető, azonban a szállítást csak november 7-re ígéri az Apple.

Új Apple Pencil és Smart Keyboard folio

Továbbfejlesztett Apple Pencil is bemutatkozott az új iPad Pro mellett, amelynek egyik oldala szögletes dizájnt kapott, ezáltal sokkal kényelmesebb a fogása, valamint mágnesesen párosítható és tölthető az iPadről. Érintésérzékelővel is ellátták, így dupla koppintással válthatunk például a ceruza és a radír funkció között.

Smart Keyboard is ráncfelvarráson esett át, amellyel már két szögben is használható az iPad Pro.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: