Sokan várták a Galaxy S8-at, amelynek megjelenése előtt számtalan pletyka keringett a benne debütáló technikai újításokról. Ezek között volt a kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasó is. Mivel a S8-on már nincs ott a Samsung Galaxy-k kvázi védjegyének számító Home gomb, mivel a hatalmas kijelző miatt nem jut neki hely, így logikusnak tűnt, hogy a szenzort a képernyő alá építik majd be. Nos, ez ugye nem valósult meg, az ujjlenyomat-olvasó hátulra, a kamera mellé került, amivel némi kiritikát is begyűjtött az egyébként igen jól sikerült telefon. Most mindenki a nyár végén érkező Note 8-ban látja e megoldás megjelenését, de egyelőre nem ennyire egyértelmű a helyzet.

A kijelzők elképesztően sokat fejlődtek az elmúlt évek során, a panelek ma már extrém vékonyak, mégis sokkal szebb színeket, jobb betekintési szöget és jóval nagyobb fényerőt képesek előállítani, mint korábban. Épp ez utóbbival van a gond, legalábbis egy alkatrész beszállítói bennfentes információi és az itt látható kép alapján. Az olvasónál ugyanis láthatóan világosabb, fényesebb a képernyő, ami sem használati, sem esztétikai szempontból nem megfelelő, nyilván ideális esetben láthatatlannak kellene lennie. Apró plusz infó, hogy az Apple ugyanezzel a problémával küzd az iPhone esetében. Egyelőre senki sem tudja, mikorra sikerül úrrá lenniük ezen, de az biztos, hogy a Note 8-at nem dobhatják piacra ilyen félkész megoldással.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Mi a véleménye azokról kedves cikkíró akiknek a véleménye megvehető eme online telekommunikációs világban? 🙂

  2. Én úgy gondolom, hogy a szponzorált cikk egy dolog, a hirdetők a megjelenésért fizetnek, ha ez befolyásolja a cikkíró véleményét, akkor hitelét veszti az egész

Comments are closed.