Hirdetés

Ezért nem ígér 5 évnél több frissítést a OnePlus, a Google és a Samsung legújabb csúcskészülékei már 7 évig frissülnek, közben a OnePlus 4 Android főverzió és 1 évnyi biztonsági javítást ad a csúcskészülékeihez.

Ha arra számítottunk, hogy a Google és a Samsung mellett a OnePlus is változtat majd a frissítési stratégiáján, sajnos rossz hírrel szolgált a vállalat: szándékosan nem akarnak több frissítést adni csúcsmobiljaikhoz.

Ezért nem ígér 5 évnél több frissítést a OnePlus - OnePlus 12, illusztráció
OnePlus 12

A OnePlus operatív igazgatója, Kinder Liu egy szendvicshez hasonlította az okostelefonokat: képzeljük el, hogy a telefonunk egy szendvics, a szoftver pedig a töltelék. A gyártók most azt mondják, a szendvics töltelékét 7 év múlva is jó ízűen fogyaszthatjuk majd, azt azonban nem teszik hozzá, hogy a kenyér, ami ezt a tölteléket körülveszi, hét év alatt lehet, hogy megpenyhed – vagyis a hardver nem biztos, hogy ennyi ideig kiszolgálja a felhasználót, az üzemidő például ekkorra már jelentősen romolhat.

Liu elmondta: a vállalat a TÜV SUD-dal stressz tesztelteti a telefonjait, hogy szimulálják a sokéves használatot, és biztosíthassák a gyors és gördülékeny működést négy év után is.

A Counterpoint Research szerint az Androidos felhasználók általában 4 évig használják telefonjaikat, melyet lehet, hogy a OnePlus figyelembe vett a döntés meghozatalakor. Ugyanakkor, ez egy ellentmondásos helyzet, hiszen, ha tovább kapnának szoftverfrissítést a mobilok, lehetséges, hogy a felhasználók ritkábban váltanának.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.