Hirdetés

Alapértelmezett applikációként ezentúl minden új Android rendszert futtató készüléken megtalálható lesz a YouTube Music, a Google zenestreaming szolgáltatása. A Google Play Music helyére érkezik a YouTube Music, előbbi pedig a Play Store-ból lesz letölthető.

A YouTube Music az összes olyan új készüléken előre telepítve lesz, melyek Android 9 Pie vagy Android 10 operációs rendszerrel kerülnek piacra. Tehát ha valaki Google Play Music előfizető és új telefont vásárol magának, annak külön le kell majd töltenie azt az applikációt. Igaz, a Google azt tervezi, hogy a két programot a közeljövőben összegyúrja és a YouTube brand részeként csak a Music marad.

A Google Play Music felhasználói közössége azonban még nem tud kompromisszumok nélkül YT Musicra váltani.

Például a saját feltöltések vagy az évek alatt a Google Play Musicban összeállított lejátszási listák és könyvtárak továbbra sem átvihetők a YouTube zenestreaming szolgáltatásába. A cég arról, hogy mikor válik elérhetővé az ígért teljes átjárhatóság a Play Music és a YT Music között egyelőre annyit válaszolt, hogy „még dolgoznak rajta”.

A YouTube Music elérhető a YouTube Premium szolgáltatással együtt itthon is. Van családi csomag és egyetemi tanulók számára diákkedvezmény is. A YT Music és a Premium szolgáltatás annak éri meg a leginkább, aki sokat hallgat zenét a YouTube-ról és sok videós tartalmat is fogyaszt. A Premium ugyanis eltünteti a reklámokat a videós tartalmakról.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.