Az okostelefonok hardveres komponenseinek nem kevés energia kell ahhoz, hogy megfelelő teljesítményt és felhasználói élményt nyújtsanak. Ehhez persze nagy akkumulátor is szükséges. Mivel még mindig lítium alapú telepeket használunk a mindennapokban, ezért ennek vagy a kapacitását növelik vagy kitalálnak minél hatékonyabb gyorstöltési technológiákat.

A gyorstöltés már a középkategóriás okostelefonoknál is elérhető, több technológia is létezik, a Qualcomm pedig nemrég tette közzé, hogy mely okostelefonok támogatják a Quick Charge 4.0-t.

Ezzel 50%-os töltöttséget lehet elérni mindössze 15 perc alatt, valamint 5 perc alatt 5 órányi beszélgetésre elegendő töltést kap a telefon. A lista elég rövid, meglepő módon egyelőre csak egyetlen mobil támogatja ezt a gyorstöltést és ez a gamerek számára fejlesztett Razer Phone.

Furcsa, hogy a Nubia Z17 nem szerepel a listában, hisz a bemutatásakor megerősítették, hogy támogatja a QC4.0-t. Noha jelenleg még csak 1 modellt listáztak a Qualcomm weboldalán, ez a lista vélhetően bővülni fog a közeljövőben.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.