Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala a héten jegyezte be az Apple legfrisebb szabadalmát, ami elég merész, és extrém próbálkozásnak tűnik- a gyártó hajlítható, rugalmas eszközöket készítene a jövőben?
Azt még nem tudjuk, hogy esetleg az iPhone 6 Plus bendgate prolémája az élő prototípus, vagy az tényleg csak egy véletlen folytán előidézett gyártási hiba volt, de az biztos, hogy az Apple nem állt meg az innováció területén, és keresi tovább azokat a technológiákat, amivel a Világot egyszerűbbé lehetne tenni.
A bejegyzett szabadalom alapján a készüléket nem csak hajlítani, hanem csavarni is lehetne- ezekkel a mozdulatokkal egyes funkciókat lehetne be- és kikapcsolni, valamint különböző alkalmazásokat elindítani.  Az egyelőre még nem létező készüléknek a kijelző mellett szinte mindene- beleértve a készülékházat, az akkumulátort, az alaplapot, és minden elektronikai komponenst- hajlítható lenne, így lehetne elérni azt, hogy a készülék tényleg hajlítható legyen- ez a megoldás teljesen különbözik a Samsung Galaxy Round valamint az LG G Flex és G Flex 2 esetében látottaktól.
pic-12002
Lenne egy igazán hasznos előnye is a hajlítható iPhone készüléknek – “A hajlítható elektronikus eszközök jobban ellenállnak a külső sérüléseknek, mint például az esés- az eszköz eldeformálódna az ütés pillanatában, majd visszanyerné az eredeti formáját” – tudjuk meg az Apple szabadalmából.
Jelen pillanatban a tudomásunk szerint technológiai akadályai vannak egy ilyen készülék bemutatásának, de elég jól ismerjük az Apple-t, lehetséges, hogy Cupertinóban már tervezik a jövő almás mobilját, ami hajlítható lesz- addig meg, még mindig ott van az iPhone 6 Plus, lehet azt is hajtogatni. Vagy nem. 😀
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.