Többször írtunk már a Huawei pénztárcabarát márkájáról, a Honorról. A kínai cég novemberben jelentette be az 5X elnevezésű készülékét, ami január végén debütált az amerikai piacon, és február 4-én végre megérkezik Európába is.

A Honor rendelkezik saját, hivatalos webshoppal, ami a Vmall nevet kapta. (Sajnos kizárólag az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Belgiumban, és Hollandiában érhető el. Magyarországon nem). Ebben a webshopban, már listázva is van a készülék.

Az áráról viszont nem tudunk meg semmit (tippek alapján 60 ezer Ft környékén lesz), de aki a webshoppon megadja az e-mail címét a Huawei ad neki 20 EUR/USD/CHF értékű kuponkódot, ha megveszi, további 10 EUR/USD/CHF értékűt. Valószínűleg Magyarországon is elérhető lesz majd a készülék valamilyen formában, de erről még nincsen hivatalos információnk.

Az okostelefon ugye egy 5.5″ átmérőjű 1080p FullHD felbontású kijelzővel, 13MP felbontású hátlapi kamerával, 5MP felbontású előlapi kamerával, Qualcomm Snapdragon 615 típusú nyolcmagos 1.5GHz órajelű processzorral, 2 vagy 3GB RAM-mal, 16GB bővíthető belső tárhellyel, 3000 mAh-os akkumulátorral, Android 5.1.1 szoftverrel lett felszerelve, továbbá egy gyors ujjlenyomatolvasóval, amit a gyártó sokszor emleget. Marshmallow frissítés beígérve.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.