Viszonylag sok idő kellett az okostelefonok “berobbanását” követően, hogy a gyártók rájöjjenek,  az aktív életet élő, vagy a mobiltelefont terepen munkaeszközként használó vásárlók továbbra is piacot biztosítanak a strapatelefonok számára. Az elmúlt pár évben szerencsére elkezdték lefedni ezt a rést is és több IP58 és IP 67 szabványú készülék is piacra került. Az ilyen minősítéssel ellátott telefonok szinte teljes védelmet élveznek a porral szemben és 1 méter mély víz alatt is használhatóak maradnak, a gyártó által megadott ideig és mélységig.

A Sony úgy döntött, hogy a középkategóriába is bedobja a “strapa paklit”, ráadásul a legmagasabb lapokkal. A Sony M2 továbbfejlesztett verziója a legmagasabb, IP68-as minősítéssel érkezik. Ez az IP58-tól annyiban különbözik, hogy a telefon teljes mértékben védett a por ellen, tehát az semmilyen körülmények között nem tud bejutni a készülékházba és nem tud kárt okozni a telefonban.

Hardveres tekintetben az Xperia M2 Aqua nem sokban fog eltérni az alap M2-től. Ugyanaz a Snapdragon 400-as chipset és Cortex A7-es, magonként 1,2 Ghz-es processzor található benne 1GB RAM és egy Adreno 305-ös GPU kíséretében. Megmaradt továbbá az Exmor RS szenzorral ellátptt 8 MP felbontású hátlapi kamera is. Az energiallátásért egy 2300 mAh-s telep felel.

Ha minden igaz, lesz 4G-s változata is, mely a fenti specifikációkkal együtt komoly sikereket idézhet. A készülék ősszel érkezik meg Európába. Az árszabásról egyelőre annyit lehet tudni, hogy mindenféleképpen középkategóriát célozzák meg.

Forrás: Sony

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.