A Google kiveszi a részét az okostelefon piacon, hiszen a legtöbb okostelefonon Google-féle Android rendszer fut, azonban még nincs saját telefonja. Biztos forrásból származó pletykák szerint a Google saját készüléket akar bemutatni, amivel könnyebben kézben tudná tartani a hardver és szoftver egységét.

Az Apple még mindig a legnagyobb bevételt kaszálja a felsőkategóriás készülékeiből, a Google ezt szeretné megakadályozni és az élre törni.
A Google Nexus márkanév már létezik, azonban nem teljesen Google gyártmány a készülék, ugyanis a hardvert nem ő készítette, hanem például egy-egy együttműködésben az LG vagy a Huawei.

Google-Nexus-5XAz Európai Bizottság nemrégiben megvádolta azzal a céget, hogy visszaélnek az Android nyújtotta piaci fölényével, és ennek köszönhetően emeli ki a saját szolgáltatásait, mint például a Google Chrome böngészőt, a Play Store-t és a Google keresőrendszert. A céget akár 75 milliárdos bevételének 10%-ára is megbirságolhatják. A Google nem akart erre reagálni.
Sundar Pichai, a Google CEO-ja azt mondta, hogy továbbra is folytatni akarják a Nexus-programot.
Várhatóan a sajátmárkás okostelefon év végére érkezhet.

Hirdetés
FORRÁSiMagazin
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: