A Microsoft újabban rengeteg hasznos alkalmazással látja el az iOS felhasználókat és most egy újabb projektet vett kézbe. Az iOS 8 óta telepíthetünk készülékeinkre egyedi billentyűzeteket, lásd Swiftkey, Swype, stb… A Microsoft úgy gondolta, előáll saját billentyűzetével, mely a Word Flow nevet kapta.

Néhány évvel ezelőtt szóltak arról pletykák, hogy a Microsoft dolgozik egy egykezes szoftveres billentyűzeten, melynek félkör alakja van. Akkoriban ezt még Arc keyboardnak nevezték. Az évek teltek, a billentyűzet soha nem látott napvilágot, azonban most újból előkerült ez a téma.

Az új hírek szerint a Microsoft egykezes billentyűzetmódja a Word Flow része, mely nagyban hasonlít a Swiftkey-re. Az alkalmazásról jelenleg még csak a béta tesztek folynak iPhone-okon, azonban várhatóan Androidra is érkezni fog a redmondi cég újdonsága. Ahogy a  fenti fotón látjátok, a Word Flow egykezes módja félkörben helyezkedik el, így jobban kézre áll. A képen látszik, hogy jobbkezes módban van a billentyűzet, azonban a balkezesek se csüggedjenek, át lehet majd váltani. Ez az egykezes mód akkor lehet izgalmas, amikor már olyan nagy a képernyő, hogy egy kézzel nehéz rajta írni. Mit gondoltok erről a koncepcióról?

Forrás és további infók ITT

Hirdetés
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.