Hirdetés

Nem mindegy, hogy key vagy board, a Gboard Bar az utóbbira helyezi a hangsúlyt.

Másképp közelítette meg a billentyűzet kérdést a Google, megszületett a Gboard Bar, ami egy igencsak hosszú billentyűzet, akár Te is elkészítheted.

Íme a Gboard Bar

Az új termékhez az adott inspirációt, hogy a billentyűzet szóban [keyboard, japánul pedig キーボード (kii-bou-do)] a key szón volt eddig a hangsúly, a Japán Google most a board szóra fordította a figyelmet.

Elkészítettek egy teljesen új billentyűzetet, amin sokkal könnyebben megtalálható egy adott karakter, mivel nem kell több sorban keresni, az összes gomb egyetlen sorban helyezkedik el.

A cég szerint ez növeli az ergonómiát és egészségügyi szempontból is előnyösebb az új formáció, a kezeknek és a lábaknak is kényelmesebb a használata.

Az eszköz számos plusz funkcióval rendelkezik, például használható a végtagjaink meghosszabbításaként, illetve akár túrabotként és vonalzóként is használhatjuk szükség esetén.

A Google egyelőre csak az alap kiosztású verziót készítette el, de megfontolják egy emodzsis és egy LED-es gaming verzió megalkotását is.

Természetesen a Google ezt csak poénnak szánta, így a terméket nem fogják sorozatgyártani és megvásárolhatóvá tenni, ennek ellenére a billentyűzetet akár Te is elkészítheted otthon, hiszen a Google közzétette a szükséges fájlokat a Github oldalán.

A billentyűzet egyébként 1,65 m hosszú, szóval ha belevágsz, számolj azzal, hogy hosszú lesz – a meló, és a billentyűzet is.

Hirdetés
FORRÁSXDA Developers
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.