Ahogy azt korábbról is tudhattuk, a Huawei sajtórendezvényt tartott Kínában, ahol bemutatkozott az új Huawei Nova 3. A készülék kialakításban rettentően hasonlít a Huawei P20 Lite-hoz, azonban az előlapján két kamerát kapunk, illetve ez a modell érkezik kék-lila színátmenetes változatban is.

A Huawei Nova 3 specifikációk terén nem hoz sok újat, megkapta az anno Huawei Mate 10-ben debütált és azóta is használt Kirin 970-es lapkát, mellé pedig 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet társítottak, tehát már ebből a szempontból is komoly vetélytársa lehet a Honor 10-nek és a Huawei P20-nak is.

Az előlapon egy 6,3 hüvelykes, FHD+ felbontású kijelző fogad minket 19:9-es képaránnyal, maga a panel pedig IPS LCD. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra került, itt található egyébként a négyből két kamera, amelyek ugyanazok, mint amit a Honor 10-ben is találhatunk: tehát van egy 16 MP-es, f/1.8 rekeszértékű RGB és egy 24 MP-es monokróm kameránk.

A portréfotók az előlapon sem maradnak el, ugyanis van egy 24 MP-es fő és egy 2 MP-es másodlagos szenzorunk, utóbbi a mélységélességért felel. A Nova 3 repertoárjába tartozik az Android 8.1 alapokon futó EMUI 8.2, a szoftverben megtalálható a GPU Turbo technológia is, illetve van Apple Animoji mintára 3D Qmoji is.

Az árazásról és megjelenésről semmilyen infó nincsen, ami viszont szinte biztos, hogy – a jelenlegi infóink – alapján hazánkban nem lesz hivatalosan kapható.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.