Hirdetés

Tavaly bejelentették, most megérkezett: emoji reakciókat és 360 fokos háttereket kapott a Google Meet.

Megérkeztek az üzenetküldő alkalmazásokból régóta ismert emojis reakciók a Google Meetbe. A reakciók a képernyő bal oldalán lesznek láthatóak, azt is kiírja majd az alkalmazás weben és mobilon, hogy ki küldte a reakciót.

A funkció az Android appon kívül már minden platformra megérkezett. A választható emojik száma egyelőre korlátozott: elérhető a fel és lefelé mutató hüvelykujj, az ünneplős-konfettis, a taps, a nevetős, a gondolkozós, a megdöbbent és a síró, valamint a szív is.

Emoji reakciókat és 360 fokos háttereket kapott a Google Meet
Androidra még nem érkezett meg a funkció, hiába szerepel a képen

Szintén újdonság a 360 fokos háttér, ami akkor jöhet jól, ha máshová szeretnénk magunkat helyezni a térben. Ahogy mozgatjuk a telefont, a háttér is mozog, így tényleg azt a hatást kelti, mintha valahol máshol lennénk.

Emoji reakciókat és 360 fokos háttereket kapott a Google Meet
Képek forrása: Google

A 360 fokos funkció néhány hét múlva érkezhet meg Androidra és iOS-re is. Elsőként egy strand téma lesz elérhető, ezt követően érkezhetnek továbbiak, mint például az oasis, sky city, és a mountain temple névre hallgató megjelenések.

További változás, hogy a Google Duo beolvasztása után létrejött új Meet appba kezdik terelni a felhasználókat, az első figyelmeztető üzenetek január 17-től érkeznek meg az elavult alkalmazásokat használókhoz, ezt követően a Google elkezdi átállítani a felhasználókat az integrált Meet appra a következő hónapokban.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge, Google
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.