A Microsoft skandináv ügyvezetője, Ossi Korpela egy videóban bejelentette, hogy a Microsoft Lumia 640 lesz az első Windows Phone készülék, mely megkapja majd a Windows 10 for Phone frissítést. A készülék elsők között az Államokban, a T-Mobile-nál és az AT&T-nél lesz elérhető, és ő fogja leghamarabb megkapni a frissítést még idén.

640XL-Collection

Ha félretekintünk ettől a ténytől, említésre méltó, hogy Korpela a Lumia 640-t egy kifizethető felsőkategóriás modellnek nevezi. A készülékben egyébként egy 5″-os 720 x 1280 pixel felbontású kijelző található, melynek 294 ppi a pixelsűrűsége. A motorháztető alatt találunk egy 4 magos Snapdragon 400-as processzort 1,2GHz-es magonkénti órajellel, valamint mellé 1 GB RAM memória is társul. A Lumia 640 8 GB natív tárhellyel érkezik, és azok sem szenvednek majd, akik extra tárhelyre vágynak, ugyanis MicroSD kártyával 128GB-ig is bővíthető a készülék. A hátlapon egy 8 megapixeles kamerát találunk, viszont az előlapon csak egy 1 megapixeles (0.9mpx) kamerát kaptunk sajnos. Az akkumulátor pedig 2500 mAh kapacitású.

Noha a Windows 10 mobilos verziója még hónapokra van a nyilvános megjelenéstől, ez egy nagyszerű promóciós húzás a Microsofttól, hiszen így vonzóbb lehet a készülék a potenciális vásárlók körében.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.