A napokban érkezett egy kép a Windows 10-ben debütáló és az Internet Explorert felváltó egyenlőre még csak a „Spartan” kódnevet viselő böngészőről. Az internet rengeteg mémet gyártott a Microsoft régi böngészőjéről, például, hogy csak arra szolgál, hogy letöltsük vele a többi böngészőt. A Microsoft úgy néz ki belátta, hogy itt az idő a böngésző teljes újragondolására. 

Spartan dark theme Windows 10

A böngésző témája maga sötét, valamint Cortana integrációt is megtalálhatunk benne. A Microsoft ezt a böngészőt úgy építi a nulláról, hogy a Chrome és Firefox böngészőkhöz hasonlítson tudásilag. Bár arról is szólnak a pletykák, hogy a Windows 10-ben nem fog eltűnni az Internet Explorer, hanem mind a két böngésző helyet kap majd, aminek értelmét mi nem látjuk… A Spartan böngészőről a kép a kínai sitecnBeta oldalról származik, és első ránézésre érvényesül az új trend, a flat (lapos) dizájn, egyszerű kinézet jellemző rá, bár még nagyon messze van a végleges változattól.

Cortana Spartan Windows 10

Ítéljünk az alapján, amit látunk. A képen látható, hogy a Cortana közvetlenül a böngészőbe lesz integrálva és a címsávból elérhető lesz.

Voltak korábban is pletykák, hogy a Windows 10 sötét téma is érkezni fog, ezt a Spartan sötét témája is alátámasztja. Január 21-én még több infót tudhatunk meg a Windows 10-ről hivatalosan is, úgyhogy stay tuned, értesíteni fogunk titeket a legújabb hírekről.

Hirdetés
FORRÁSTechRadar
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.