Az Audi és a Volvo lényegében egyértelmű nyilatkozatot tett arra vonatkozólag, hogy a jövőben megjelenő autóinak fedélzeti rendszereit az Android köré építik. Az infotainment felületet sokkal könnyebb lesz így a telefonról irányítani, sokkal jobban tudnak majd azonosulni a szoftverrel a sofőrök, nem utolsósorban pedig számos ismert alkalmazás teljes körűen a rendelkezésükre áll majd, úgy mint a Google Maps, a feltelepített programok, de így tudják majd vezérelni a légkondit vagy éppen az ablakemelést is.

A Nougat óta a Google még jobban támogatja az autós rendszereket, és valószínűleg a következő verzióban már teljes egészében integrálásra kerül egy ilyen kezelőfelület. Ha más nem, akkor az I/O konferencián biztos többet megtudunk majd erről. Tavaly egyébként volt már egy demó, a Google egy Maserati fedélzeti rendszerét mutatta, hogy miként fut az Android Auto, valószínűleg idén még több funkciót mutatnak be a nagyközönségnek.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt