A Huawei tulajdonában lévő Honor készülékek hazánkban is népszerűek. Egyik modelljük, az 5X egy 89.990 Ft-os árcédulával rendelkező okostelefon Snapdragon 616 chipsettel, 2 GB RAM memóriával, phablet méretű 5.5 inches FullHD kijelzővel, 13 megapixeles hátlapi kamerával, mely alatt egy ujjlenyomatszenzor is helyet kapott, és mindezek működését egy 3.000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja. A Honor 5X fém házat kapott, ami nem túl gyakori ebben az árkategóriában.

Eddig Android 5.1.1-es verziót tudtunk használni EMUI 3.1-es felülettel, most azonban elkezdték kiadni a Marshmallow frissítést a készülékre. Az új verzióval tovább fogja bírni a készülék egy feltöltéssel, hála a Doze-nak, illetve találkozhatunk az újragondolt alkalmazásengedélyekkel is. Ezenfelül rengeteg hibajavítást tartalmaz, a legtöbb hasonló készüléknek is nagyon jót tett az Android 6.0.

Még nem mindenkinek elérhető a frissítés, de hamarosan mindenki tud majd frissíteni. A készülék magától fel fogja ajánlani, de még mindig meg tudod nézni te is, hogy van-e elérhető frissítés a Beállítások -> Frissítések -> Frissítések keresése menüpont alatt. Ha valaki megkapta már közületek, írjátok be kommentbe.