Hirdetés

A Lenovo tegnap ünnepélyesen bejelentette az x86-os szervergépek gyártásának megkezdését Sárváron. Ezen a sajtóeseményen ott volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója, Wilfredo Sotolongo, a Lenovo Data Center Group globális értékesítéséért felelős alelnöke, Ivan Bozev, a Lenovo SEE régiójáért felelős ügyvezetője, illetve többek között Lang János, a FLEX Magyarország alelnöke.

Varga Mihály
Varga Mihály

Közülük Varga Mihály, Wilfredo Sotolongo, Lukács Anita és Lang János tartott beszédet.

lenovo-sarvar-gyarmegnyito-14 lenovo-sarvar-gyarmegnyito-15 lenovo-sarvar-gyarmegnyito-16

Beszédükben egy közös mondanivaló volt…a Lenovo, a FLEX gyár és az ország is büszke ennek a gyártósornak a megnyitására, hisz ezzel plusz 250 munkahelyet teremtenek Sárváron, ami említésre méltó. Az IKT szektor a magyar GDP 13%-át teszi ki, tehát mondani sem kell, hogy igen nagy jelentőséggel bír.

A Lenovo az x86-os szerver gyártósorát azért Sárváron hozta létre, mivel egész egyszerűen az EMEA régióba történő exportálással együtt olcsóbban jön ki, mintha Kínában lenne a gyár. A vállalat már a legnagyobb PC gyártó a világon és Magyarországon is.

A szerverek és más Lenovo személyi számítógépek összeállítása, ellenőrzése, csomagolása és szállítása is ezen az iparterületen működik és egész Európát ez a gyár látja el Lenovo gépekkel, decemberben kerül legyártásra a 6 milliomodik Lenovo asztali PC. A kész és kiszállított termékek pedig büszkén viselik a „made in Hungary” feliratot.

lenovo-sarvar-gyarmegnyito-12A gyárlátogatást megelőző nap a Lenovo a sajtó képviselőit vendégül látta a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa-ban, ami igazán kedves gesztus volt, megalapozta a hangulatot a másnapi gyárlátogatáshoz. A gyáron belül nem lehetett fotókat készíteni, de nagyon komplex rendszerről van szó, mindent ellenőriznek, hibás termék nem hagyja el a gyárat! Köszönjük a Lenovo-nak a lehetőséget!

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.