Nagy tervekkel készül a következő évekre a Jaguar Land Rover (JLR). 2020-ban egy teljesen új modellcsaládot dobnak piacra, az eddigi Land Rover és Range Rover mellett érkeznek a Road Rover nevű autók. Ráadásul az új irány első képviselője rögtön egy teljesen elektromos hajtású, terepen is elboldoguló autó lesz, amely belső tér és luxus tekintetében még a Mercedes S osztállyal is felveszi a versenyt.

Mindehhez kiemelkedő teljesítményt is kínál majd, a most még ismeretlen hajtáslánc kevesebb, mint 5 másodperc alatt gyorsítja 100-ra az autót. Ráadásul az sem hangzik rosszul, hogy a hatótáv eléri a 300 mérföldet, azaz a 482 km-t. Az első Road Rover autót élőben a 2019 végén megrendezendő Los Angeles Motor Show kiállításon láthatjuk majd, és 2020-ra tervezik a piacra dobást. A JLR főnökei egyértelműen a márka eladásainak bővítését tűzték ki célul, ehhez pedig a széles SUV és crossover kínálatot látják megoldásnak, beleértve a teljesen elektromos hajtású kiviteleket is. A képeken a JLR legújabb modellje, a Range Rover Velar látható.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.