Hirdetés

Kínában már tavaly bejelentették, most kiderült, hogy ekkor mutatják be globálisan a Xiaomi 13 szériát.

Az indiai Xiaomi közölte a hírt, mi szerint az MWC-n, február 26-án mutatják be a Xiaomi 13 Prót. Az eseményt élő közvetítésen keresztül is követhetjük majd délután 5 órától a Xiaomi hivatalos felületein.

A GSMArenához eljutott információk nem említik a Xiaomi 13-at, azonban Lei Jun Twitter-bejegyzése arra utal, hogy a teljes széria globális bemutatója az MWC eseményen lehet.

A Xiaomi 13 Pro Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlettel érkezik és LPDDR5X memóriával valamint következő generációs UFS 4.0 tárolóval párosul az új csúcslapka.

Ekkor mutatják be globálisan a Xiaomi 13 szériát

Az eszköz kijelzője 1200 nittel képes alapesetben üzemelni, míg a csúcsfényereje HDR videólejátszás közben elérheti az 1900 nitet.

Ami a kamerákat illeti, a Xiaomi 13 Pro hátoldalán 3 db 50 MP-es kamera helyezkedik el, amelyek jelentős fejlődésen mentek keresztül. A Xiaomi 12S Ultra 1 hüvelykes Sony IMX989 érzékelője most a Leica f/1,9 rekesznyílású és Hyper OIS-es objektívével párosul a 13 Próban.

A telefotó kamera a tavalyi modellhez hasonlóan 50 MP-es, de 3-szoros zoommal és a Leica lebegő lencsetagjával érkezik, valamivel kisebb, f/2.0-ás rekesznyílással. A közeli fókusztávolsága mindössze 10 cm.

Az ultraszéles látószögű egység marad a tavalyihoz hasonló: 50 MP, f/2.2, 14 mm-es egység makró támogatással, autófókusszal.

A sztereó hangszórók a Dolby új fejkövető funkciójával lettek ellátva és IP68-as por- és cseppállóságot is kapott a mobil.

Az akkumulátor mérete 4820 mAh-ra csökkent, és a Xiaomi Surge G1 chipjével párosul, amely biztonságos 120 W-os vezetékes és 50 W-os vezeték nélküli töltést tesz lehetővé a gyártó szerint. A szokásos 10 W-os más eszköz töltésére alkalmas lehetőség is adott.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.