Hirdetés

A piacon mostanság a gazdagon felszerelt PC-házak a népszerűek, amelyek csillognak meg villognak és persze a legerősebb  komponenseket is képesek befogadni, a költséghatékonyabb szegmensben azonban nem olyan nagy már a kínálat, hiszen a felsőkategóriában jóval többet lehet elkérni a fejlesztésekért. A Zalman T6 számítógépház ideális azok számára, akik olcsóbb megoldásokat keresnek és egy egyszerű PC-re vágynak, mely akár a régi emlékeket is előhozhatja.

Az ATX Mid-Tower kategóriába sorolható számítógépház nem mindennapi kialakításával tűnhet ki, hiszen a gyártó leginkább a szervertornyokhoz hasonlítható előlapot használt, amely egy hálót rejt, ami biztosítja az optimális légáramlást és egyben a porszűrő szerepét is betölti. Az egész ház fekete porszórt bevonattal van ellátva, így tartósabb az egyszerű festéstől. Előre telepítve csak egy 120mm-es ventilátort kapunk a ház hátsó részébe, de további kettőnek van hely elől és egynek oldalt, amely már nem számít egy megszokott pontnak.

A processzorhűtő maximum 16,5cm magas lehet, míg a grafikus kártyáknak 28cm áll a rendelkezésükre, tehát a legerősebb RTX 4080-4090 modellek nem ebben fognak otthont találni. Tehetünk bele optikai meghajtót is, de ezzel valószínűleg sokan már nem fognak élni, ezenkívül két 2,5″-es SSD és szintén kettő 3,5″-es HDD fér még el benne az alaplapi megoldásokon kívül. A felhasználóbarát kábelelhelyezési rendszer sokaknak könnyítheti majd meg a dolgát, a hét PCIe bővítőhely pedig bőségesen elég lesz. Az I/O panelen a szokásos audió mellett USB 3.0 és USB 2.0 csatlakozok kaptak még helyet, így az USB-C ebbe az árszegmensbe továbbra sem akar betörni.

A Zalman T6 már 12 000 Ft alatti áron elérhető itthon.

Hirdetés
Daghistani Péter
Több mint 10 éve foglalkozom újságírással tech témakörben. Ha nem írok, akkor hobbi szinten e-sport játékokkal játszok.