A Huawei annak ellenére, hogy lefújták az MWC 2020 kiállítást, Barcelonában mutatta be hajlítható okostelefonjának újított változatát, a Huawei Mate Xs-t.

A Mate X-et 2019. februárjában jelentette be a vállalat, azonban Magyarországon eddig még nem lehetett kapni, nekünk is csak egyszer volt lehetőségünk pár percig kézben fogni az MWC 2019 alatt. A továbbfejlesztett, frissített Huawei Mate Xs viszont kapható lesz hazánkban, ám a többi hajlítható kijelzős mobilhoz képest meglehetősen borsos áron, egymillió forintért. Ez még úgy is nagyon sok lenne, ha lennének rajta Google alkalmazások, de nincsenek, a Huawei itt is a HMS-t viszi tovább.

Huawei Mate Xs

A Mate Xs dizájnban, dimenzióiban megegyezik a Mate X-szel, tehát egyetlen kijelzője van, ami kinyitott állapotban 8 hüvelykes, összecsukva pedig egy 6,6 hüvelykes és egy 6,38 hüvelykes AMOLED panelt kapunk.

Mate Xs

A kijelzőt egy dupla rétegű, keményebb műanyag felület védi, illetve a Falcon Wing zsanéron is finomítottak, elegánsabb, erősebb lett és cirkónium alapú ötvözetet használtak. A Mate Xs-ben Kirin 980 helyett már Kirin 990 dolgozik, ennek köszönhetően pedig 5G-re is képes. Az újdonság 8 GB RAM-mal és 512 GB belső tárhellyel lesz kapható.

Huawei Mate X/Xs

Az elődhöz hasonlóan az akkumulátor 4500 mAh kapacitású, továbbra is 55W-tal lehet tölteni vezetékesen és a kamerák is ugyanazok:

  • 40 MP, f/1.8, RYYB, OIS – fő kamera
  • 8 MP, f/2.4, OIS – telefotó kamera
  • 16 MP, f/2.2 – ultra széleslátószögű kamera
  • 3D ToF kamera

Ezekkel a kamerákkal a készülék makró fotózásra is alkalmas, illetve 3x optikai mellett 30x digitális zoomot is támogat.

Mate X kinyitva és becsukva

Szoftveresen Android 10 alapokon EMUI 10 fut a készüléken Google appok nélkül, a Huawei saját HMS ökoszisztémájával, aminél a Multi Window nevezhető új funkciónak. Ezzel könnyedén kezelhetünk egyszerre több alkalmazást is, szinte megszólalásig hasonlít a Galaxy Fold osztott képernyős megoldására.

Mate Xs

A Mate Xs márciustól Európában is kapható lesz 2499 eurós áron, ami kb. 843.000 Ft-ot jelent, hazánkban az adóterhekkel együtt az ára 999.990 forint. Akárhogy is nézzük, ebből nem hiszem, hogy túl sokat fog eladni hazánkban a Huawei. Az, hogy nincs rajtuk Google alkalmazáscsomag még alacsonyabb árazást indokolna, nem magasabbat.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.