Hirdetés

Egyedi processzorral jön a Nothing Phone (2a), miután a vállalat megcáfolta a pletykákat, melyek szerint a telefon a MediaTek Dimensity 7200-as lapkát kapja, azt is elárulták, hogy mi fogja hajtani a mobilt.

A Nothing a MediaTekkel közösen fejlesztett egy processzort, a MediaTek Dimensity 7200 Prót, ami a Nothing szerint 18%-os teljesítménynövekedést hoz a Phone (1)-hez képest (Snapdragon 778G+), ráadásul 16%-kal kevesebbet fogyaszt.

Egyedi processzorral jön a Nothing Phone (2a) - fotón az új lapka

A lapka a TSMC 4 nanométeres gyártástechnológiájával készült, ami kulcsfontosságú szempont volt a Nothing számára a Snapdragon 782G-vel vagy a 7s Gen2-vel szemben, melyek szintén szóba kerültek a Phone (2a) esetében.

A Dimensity 7200 Pro nyolcmagos CPU-t tartalmaz, 2 darab Cortex-A715-ös mag 2,8 GHz-en ketyeg, ami mellé 6 darab Cortex-A510-es egység társul.

Korábban már felbukkant a készülék az AnTuTun, ahol 738 164 pontot kapott. A Nothing említette az új Smart Clean optimalizációt is, ami elvileg gyorsabb olvasási és írási sebességeket eredményez.

A vállalat jobb integrációt szeretne a lapka és a Nothing OS között, melynek eredményeképp kevesebbet fogyasztanának az egyes komponensek, például a kijelző és a modem. A Dimensity 7200 Pro újdonságának köszönhetően a Windows eszközök és a telefon közötti fájlmozgatás is gyorsabbá válhat.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy megvan a telefon bemutatásának dátuma, a bejelentés népszerűsítésére egy fotót is mellékelt a gyártó, amelyen a kamerák elrendezését sejtető utalást is láthatunk.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.