Tavaly a Vivo piacra dobta az Xplay 5 Elite-et, ami a világ első 6 GB RAM-mal felszerelt okostelefonja volt. Nem kellett sok a többi gyártónak sem, van már ilyen készüléke a Huaweinek, a Samsungnak, a OnePlusnak és a Xiaominak is, viszont 2017-ben már szinte biztos hogy látni fogunk 8 GB RAM-os mobilokat.

Kérdés: kell? A Huawei egyik képviselője, Lao Shi szerint 4 GB RAM tökéletesen elég, hogy a készülék gördülékenyen működjön. Rengeteg teszt kimutatta, hogy a Huawei okostelefonok 4 GB RAM-mal és Kirin 960-as chipsettel jobban teljesítenek összességében, mint a 6 GB RAM-os telók (kis marketing a P10 mellett). Amivel viszont egyetértünk, hogy a kulcs a szoftver optimalizációja és az iOS-szel példálózott, hogy oda nem kell ilyen nagy operatív memória, mindez az optimalizáció miatt.

Hozzátette, hogy a 6 GB RAM-mal bíró telefonok sem rosszak, illetve a 8 GB-osok sem lesznek azok, viszont ezek a memóriamodulok többe kerülnek és ezt a felhasználók fizetik meg, viszont ha jól optimalizálják alá a rendszert, akkor elég a kevesebb RAM is. Mindezt Weibon tette közzé egy Huawei P10 Plus-ról küldve.

Azért érezhető hogy van benne egy kis marketing, de persze nem is hülyeség, amit mond.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGizmoChina
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.