Hirdetés

Úgy tűnik, egyre többeknek válik vonzóvá az elektromos autózás, mint jövőkép. Az eddig elsősorban porszívókkal foglalkozó cég, a Dyson is úgy döntött, beszáll ebbe a buliba. Már tavaly jelezték, hogy elektromos autót terveznek piacra dobni, akkor még csak annyit tettek hozzá, hogy 2020-ra kerülhet piacra a jármű. Később már a szilárdtest akkumulátorok fejlesztéséről is beszéltek. Most annyiban pontosították az elmondottakat, hogy nem csupán egy, hanem rögtön három típuson is dolgoznak, az elsőként bemutatkozó autóban azonban még hagyományos, lítium-ion cellákat találunk majd.

Megerősítették azt is, hogy 2020 vagy 2021 lesz a debütálás ideje, illetve hogy komoly pénzt és fejlesztési erőforrást fektetnek új akkumulátor technológiákba. Némi üröm az örömben, hogy első körben még amolyan „béta tesztnek” szánják az autót, erősen korlátozott darabszámmal, amivel a közönség reakcióját szeretnék felmérni és ennek függvényében válnának később valódi autógyártóvá. A később érkező két modell már az újfajta akkumulátorral érkezik, feltéve, hogy a kezdeti fogadtatás kellően pozitívnak bizonyul.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.