Dupla rétegű kupacolt kameraszenzoron dolgozik a Sony és az Oppo, a stratégiai partnerségnek köszönhetően az Oppo következő csúcsmobiljai ilyen szenzorokkal érkezhetnek.

Az Oppo szerint az új szenzorok a számításalapú fotózás új korszakát nyitják meg, de azt nem árulták el, mikor érkezhet az első eszköz ilyen képérzékelővel.

Dupla rétegű kupacolt kameraszenzoron dolgozik a Sony és az Oppo - a plakát

A Sony ExmorT IMX 888-as kupacolt CMOS érzékelője a 2 réteges tranzisztor pixel technológiával az Xperia 1 V-vel debütált korábban, de a Sony 2 másik szenzorban is alkalmazza a kupacolt technikát, ezek az IMX903-as és az IMX907-es szenzorok.

Dupla rétegű kupacolt kameraszenzoron dolgozik a Sony és az Oppo - a szenzor működése

A kupacolt szenzorokban a tranzisztorok és a fotó diódák szét vannak választva, így a diódák nagyobb méretűek lehetnek, több fényt tudnak befogadni, ezáltal javul az alacsony fényviszonyok közti teljesítmény. A vivo szintén partnerséget kötött a Sony-val, a vivo X100 szériás mobilok egyedi kupacolt Sony CMOS szenzort kapnak.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.