A Nubia, ami tulajdonképpen a ZTE almárkája, már régóta készült új terméket piacra dobni, a pletykagyárosok pedig megannyi ötlettel előálltak már az utóbbi időben, hogy mi lesz a végeredmény. Alapvetően mindent eltaláltak, hiszen Nubia Z17 mini néven debütált a készülék, ami több szempontból is érdekes.

No nem azért, mert Christiano Ronaldo tartja a kezében a reklámokban, hanem mert a hátlapjára két darab 13 megapixeles kamera került, az egyik színes képeket lő, a másik pedig monokróm szenzor, láttunk már ilyen megoldást (pl. a Huawei-nél). A Nubia a szelfizési trendet is meglovagolja, elölre egy 16 megapixeles, f/2.0-s rekeszértékkel bíró fényképező került, ami 80 fokos látószöget ígér.

Az előlapon az 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású LTPS panel hívja fel magára a figyelmet, az 1500:1-es kontrasztarány papíron meglehetősen jól hangzik. A Z17 mini kétféle hardverrel vásárolható meg: az egyik változatba Snapdragon 652-es lapkát és 4 GB RAM-ot, a másikba pedig Snapdragon 653-as chipsetet és 6 GB-nyi rendszermemóriát pakolnak. Nincs különbség tárhely terén, 64 GB-os adattárolóra és microSD támogatásra egyaránt számíthatunk.

A készülék ára felszereltségtől függően változik, a „gyengébbik” modell 1699 jüanba (72 ezer forint), az erősebbik pedig 1999 jüanba (84 ezer forint) kerül. Egyelőre Kínában lesz majd kapható, remélhetőleg hamarosan Európába is el fog jutni.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt

3 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.