Hirdetés

Biztos vagyok benne, hogy mindenkivel előfordult már legalább egyszer, hogy hallott egy számot, de nem tudta a címét. Ha éppen még megy a dal a rádióban, akkor már régóta létezik a Shazam és a SoundHound, amelyek az adott részlet alapján megtalálják a címet. De mi van akkor, ha csak a dallamára emlékszel és csak eldúdolni tudod?

A Google ezt a problémát is megoldotta. Ha iPhone-od van, töltsd le a Google alkalmazás legfrissebb verzióját, ha pedig androidos vagy, akkor elég a Google felfedezés fülére menni (de az appból is ugyanúgy elérhető), ott rábökni a mikrofon ikonra, majd válaszd a Zene keresése gombot.

Ezután el is kezdheted dúdolni a számot kb. 10-15 másodpercig, utána pedig az egyezés aránya szerint kilistázza a lehetséges találatokat, sőt százalékosan ki is írja, hogy a dúdolt részlet mennyire illik az adott számra.

Nincs túl jó hangom, magam is hallom, hogy nagyon hamisan dúdolok, de nagyon jó munkát végeztek az algoritmussal, ugyanis a próbálkozások nagy része jó eredménnyel zárult. Érdemes tehát észben tartani ezt a funkciót, ha eszedbe jut egy jó kis dallam, de nem tudod, honnan ismered vagy mi a címe.

Hirdetés
FORRÁSHVG
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.