Amint a Samsung Galaxy Note 9 megjelent a piacon, a DisplayMate kijött egy beszámolóval, hogy egyértelműen ennek a telefonnak van a legjobb kijelzője a piacon, előtte ugyanez volt a helyzet az iPhone X-zel is. Az augusztusban bemutatott Samsung készülék nem sokáig viselhette a címet, mivel a most megjelent 6,5 hüvelykes iPhone XS Max 1242 x 2688 pixel felbontású paneljével már el is bitorolta tőle ezt a címet.

Az ismertető szerint az Apple ezzel nem csak megüti más gyártók szintjét, hanem rekordokat is felállít olyan jellemzők kapcsán, mint az élethű színek, a fényvisszaverő képesség, valamint a betekintési szögtől függően változó fényerő.

A színpontosság annyira magas, hogy gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a tökéletestől, a kijelző fényereje pedig annyira jól idomul a környezeti viszonyokhoz, hogy akkor is olvasható minden, ha a napfény közvetlenül a képernyőre esik. A fényerő mért csúcsértéke 660 nit, de a DisplayMate a főképernyőn 725 nites fényerőt mért. Az alacsony fényvisszaverő képesség is segíti a napfényben történő olvashatóságot.

Mivel Super AMOLED kijelzőről beszélünk, így a kontrasztarány gyakorlatilag végtelen, miközben a színek és a fényesség szinte észrevehetetlenül idomul a betekintési szöghöz. A panel gyakorlatilag tökéletes minősítést ért el majdnem minden DisplayMate teszten, amelyről a honlapjukon többet is megtudhatsz angol nyelven. 

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.