A dél-koreai gyártó leleplezte legújabb, okostelefonokba szánt lapkakészletét, az Exynos 9820-at, ami 8 nanométeres LPP (Low Power Plus) FinFET eljáráson alapult. A SoC 2 Gbps sebességű LTE modemmel, tri-klaszter CPU-val és javított NPU-val rendelkezik.

A Samsung a negyedik generációs processzort a két egyedi mag mellett két Cortex-A75 és négy Cortex-A55 maggal szerelte fel. A cég szerint az új konfigurációnak intelligens feladatütemezője van, hogy 15%-kal növelje a többmagos teljesítményt az előző Exynos chiphez képest.

A benne található 2 Gbps letöltési sebességgel bíró LTE modem egy újabb lépést jelent az 5G-s chipsetek felé. Elődjéhez hasonlóan az Exynos 9820 4×4-es MIMO, 256-QMA és eLAA technológiákra támaszkodik a brutál sebesség érdekében.

A grafikai processzort Mali-G76 magok erősítik, amelyek 40%-os teljesítménynövekedést vagy 35%-os energiamegtakarítást kínálnak, valamint a VR és AR alkalmazások hosszabb használatát teszik lehetővé. A dedikált NPU az AI (mesterséges intelligencia) folyamatokért felel. Várhatóan a Samsung Galaxy S10-ben lesz elsőként megtalálható az új Exynos, tehát 2019 első negyedévében láthatjuk először.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: