A mai Google eseményen bemutatkozott a Pixel 2 és a Pixel 2 XL (a másodiknak a neve egészen röhejesen hangzik még mindig), ám nem ezek voltak a kizárólagos újdonságok, ugyanis megérkezett a Chromebook hosszú ideje várt örököse, a Pixelbook, ami laza 999 dolláros árral és csodás formatervvel hívja fel magára a figyelmet.

Az akár teljes mértékben visszahajtható készülék 12,3 hüvelykes, QHD felbontású kijelzővel rendelkezik, választható Intel Core i5-tel és i7-tel egyaránt, a tárhely 128/256/512 GB lehet, RAM-ból maximum 16 GB-ot lehet belepakolni. A Google lepaktált a Wacommal, így 99 dollárért érintőtoll is kérhető a termékhez, ami csupán 10 ms-os késleltetéssel működik együtt a képernyővel.

https://youtu.be/y8hTxocaxdo

A mindössze 10 mm karcsú Pixelbook 1 kilogrammot nyom, ennek ellenére akár 10 órát is kibír egy feltöltéssel, (gyors)tölteni USB Type-C porton keresztül lehet. A ChromeOS-t futtató eszköz támogatja a Google Asszisztenst, szóval még több lehetőséget hordoz majd magában a gép.

Az okosinternetmegosztásnak, vagyis a Smart Tethernek hála ha nincs WiFi, akkor a Pixelbook automatikusan képes a Pixel telefonokhoz kapcsolódni, hogy onnan szívja el a net tudását. A 2 az 1-ben laptop a Google Áruházában lesz elérhető, először Angliában, Amerikában és Kanadában.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt