Miközben az okostelefonok piaca hol kisebb, hol nagyobb mértékben, de növekszik, addig tablet téren egész más a helyzet. A néhány éve virágzó terület már egy ideje hanyatlik és a legfrisebb IDC felmérésekből is az látszik, a csökkenés továbbra sem áll meg. Az első negyedéves leszállítások az előző év azonos időszakához képest 8,5%-kal csökkentek. Még beszédesebb talán az, hogy az öt legnagyobb gyártóból négyen is visszaesést könyvelhetnel el.

Az egyetlen kivétel a Huawei, amely abszolút értékben és a többiekhez képest is kiugró, bő 30%-os növekedéssel indította a 2017-es évet. A csökkenések ellenére a piaci pozíciók nem változtak, továbbra is az Apple áll az élen, részesedése még mindig közel 25%, tehát minden negyedik táblagép tőlük kerül a felhasználókhoz. Második helyen a Samsung áll és egyelőre az ő helyük bombabiztosnak tűnik, a Huawei jócskán elmaradva a harmadik, majd a sort az Amazon és a Lenovo zárja.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGSMArena
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)