Magyarországon is kapható az igen kemény teljesítményre képes Intel Core i7-7700HQ processzorral megáldott új HP Omen notebook. Ez lehet az első itthon is kapható laptop ezzel a processzorral.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mit is jelentenek a jelölések egy processzor típusában. A HQ suffix az erős grafikus teljesítményt (High Performance graphics) és a 4 rendszermagot (Quad Core) jelöli. Ez a processzor maximum 3.8 GHz-es órajelre képes, 6 MB cache memóriával és Intel HD Graphics 630 integrált VGA-val rendelkezik.

A HP Omen 15-ax004nh notebook emellett 16 GB DDR4 SDRAM-ot, 1 TB HDD-t és 256 GB SSD-t kapott, valamint 15.6 inches FHD IPS WLED kijelzővel rendelkezik. A grafikus teljesítményt nem csak az integrált grafikus chip, hanem a dedikált NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti is biztosítja, tehát a játékok futtatásával nem lesz probléma ennél a gépnél.

Aki ilyen processzortípussal ellátott laptopra várt, az most megveheti, hazai webáruházban bruttó 449.990 Ft-ért.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.