Az AsteroidOS egy nyílt forráskódú platform, amit a Google-féle Android Wear alternatívájaként emlegetnek. A szoftver Linux alapokon nyugszik, de a felületet Qt5 keretrendszerben fejlesztik.

Eddig még senki nem alkalmazta a rendszert, de szerencsére megtört a jég, piacra lépett ugyanis a Connect Watch, amin már az AsteroidOS teljesít szolgálatot és hamarosan előrendelhető lesz Európában.

Az okosóra elején 1,39″-es, 400 x 400 pixel felbontású AMOLED kijelzőt találunk, ráadásul még egy 2 megapixeles kamerát is szereltek rá, ami HD felbontású videókat képes rögzíteni.

A készüléket nem kell okostelefonhoz csatlakoztatni, sőt, képes fogadni nanoSIM-et is. Hardveres téren egy 1,39 GHz-es MediaTek processzorról lehet beszámolni, emellé alapesetben 4 GB-nyi tárhely és 512 MB RAM jár, de megvásárolható lesz 8/1 GB-os kivitelben is.

Mivel ez egy különálló óra, így van rajta tárcsázó, rengeteg program (számológép, pulzusmérő, stopper stb.), egy feltöltéssel pedig a gyártó szerint akár 4 napos üzemidőre is képes lehet. Árat egyelőre nem tudunk.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt