Hirdetés

Az ASUS elsőként Republic of Gamers vonalát leplezte le Las Vegasban, melyek között ezúttal teljesen új formavilágú megoldással nem találkozhattunk, azonban érdekességből így sem volt hiány.

A legnagyobb hangsúlyt az izomgépek kapták, hiszen az új ROG Strix Scar 16 és ROG Strix Scar 18 nevükből adódóan 16, illetve 18 hüvelykes méretre váltott. A még nagyobb méret mellé még nagyobb teljesítmény is társult, hiszen a A 13. generációs Intel Core i9-13980HX mellé egy brutálisan erős (175W TDP) NVIDIA GeForce RTX 4090 társul, a páros pedig akár 64GB DDR5-ös memóriával is kiegészíthető. Az elképesztő teljesítményhez az új kijelzőknek hála komoly vizális élmények társulhatnak, főleg akkor, ha a 16 hüvelykes modellnél elérhető 240Hz-es QHD Mini-LED panelt választjuk mellé.

Sokak nagy kedvence, a ROG Zephyrus G14 is frissült, méghozzá megint egy nagyobb váltással, hiszen az AMD+AMD megoldást ezúttal AMD+NVIDIA váltotta fel. A kompakt erőmű a legújabb, Ryzen 7000-es megoldásokat kapta meg, mellé pedig akár egy RTX 4090 is társulhat, ami egészen hajmeresztő kombináció, ebben a kompakt méretben. A G14-nél sokan szeretik a fedlap AniMe Matrix kijelzőjét, ez pedig az új Zephyrus M16-ban is elérhető lesz 2023-tól.

A vékony, letisztult és erős gamer gépek királyaként is emlegetett Zephyyrus M16 nem csak a különleges fedlapi kijelzőt kapta meg, hanem a legújabb i9-es Intel processzort és az RTX 4090-et is fel tudja mutatni. Mindemellé ebben a szériában is elérhető lesz a ROG Nebula HDR Mini-LED kijelző 240Hz-es képfrissítéssel.

Tovább frissült a ROG Flow széria is, mely rögtön megkapta a legújabb ROG XG Mobile kiegészítőt is, amiben ezúttal már egy NVIDIA GeForce RTX 4090 nyújt extra erőt a laptopoknak. A ROG Flow X13  továbbra is egy rendkívül kompakt ultrabook szerepét tölti be, de a háttérben egy AMD Ryzen Zen 4 processzor és egy RTX 4070 Laptop GPU dolgozik,. A ROG FLow X16 az AMD-ről Intel processzorra váltott, méghozzá akár Intel Core i9 13900H is kérhető bele, a Nebula HDR Mini-LED kijelzőt pedig egy RTX 4070 hajtja majd.

A tavaly berobbant ROG Flow Z13 is frissült. Az első 2 in 1 ROG laptop második generációja 13. generációs Intel processzort kapott egy 65 watt TPG-vel rendelkező NVIDIA GeForce RTX 4060-as grafikus kártya mellé, ami egyébként 60% feletti növekedést jelent az előző generációhoz képest. Természetesen frissültek a ROG Strix G széria tagjai, lesz belőlük új AMD és Intel processzorokkal és RTX 40-es kártyákkal hajtott verzió.

Végül, de nem utolsó sorban a rendkívül kompakt ROG G22 asztali számtógép emelendő ki, mely apró méretét meghazudtolva akár egy Intel Core i9-13900KF processzort és egy RTX 4090-es grafikus kártyát is fel tud vonultatni. A ROG újdonságok többsége már a következő 1-2 hónapban elérhető lehet a magyar piacon.

Hirdetés
Daghistani Péter
Több mint 10 éve foglalkozom újságírással tech témakörben. Ha nem írok, akkor hobbi szinten e-sport játékokkal játszok.