Hirdetés

Javában zajlik a 2023-as CES, ahol a tech-óriások rendre leleplezik az év első felére szánt újdonságaikat és betekintést engednek a jövőbe. Az ASUS is Las Vegasban leplezte le legújabb modelljeit, melyek között szokásukhoz híven jó néhány innovatív megoldást is találtunk.

ProArt Studiobook

A 2022-ben teljesen megújult ProArt Studiobook széria az egyik legmodernebb és legjobban felszerelt workstation vonal a piacon. A 2022-es változat szinte tökéletes a munkaállomás-szintű hardverével és a lenyűgöző OLED kijelzőjével, így 2023-ban csak generációfrissítésre volt szükség. Ez meg is történt, de a hagyományos OLED kijelző mellé felsorakozott a 3D-s változat is, melyhez semmilyen extra kiegészítőre nincs szükség. A hardverek terén akár Intel Core i9-13980HX processzor és NVIDIA GeForce RTX 4070-es grafikus kártya is elérhető lesz, így a teljesítményre még 3D tervezés közben sem lehet majd panasz.

Zenbook Széria

A 3D kijelző mellett a legnagyobb innovációt az új Zenbook Pro 16X-ben található különleges Intel processzor szolgáltatta. A két óriás együtt dolgozott ki egy különleges technológiát, mely leginkább az Apple M-szériás chipjeire hasonlít és lényegében szorosabbá fűzi a kapcsolatot a processzor és a memóriamodulok között, mellyel helyet spórolnak és hatékonyságot, valamint gyorsaságot növelnek. Így több hely jut a hűtésnek, mely még nagyobb teljesítményhez is vezet, így fordulhat elő, hogy az alapvetően alkotásra szánt Zenbook egy RTX 4090-es grafikus kártyával büszkélkedhet, mely maximum 155W-ot vehet fel, ami a legerősebb gamer gépeket is megszégyeníti.

Természetesen mindegyik Zenbook lenyűgöző OLED kijelzővel érkezik, ha pedig a 16 col kicsit nagynak bizonyulna, akkor ott a Zenbook Pro 14 OLED, mely RTX 4070-et, i9-es processzort és SD-kártyaolvasót kínál egy rendkívül letisztult és kompakt házban. Elsőre ez a gép tűnik nagy közönségkedvencnek, hiszen egy remek Macbook alternatíváról lehet szó. A nem Pro modellek is frissültek, ráadásul a 2022-es év nagy kedvence, a Zenbook 14 OLED is új generációt kapott, melyben már egy RTX 3050-es grafikus kártya is elfért. Egészen elképesztő, hogy milyen vékony és könnyű laptopoka sikerül az ASUS mérnökeinek dedikált grafikus kártyát építeniük.

Vivobook Család

A Vivobook széria is rengeteg friss taggal bővült. A 3D-s kijelzőt a legjobban felszerelt Vivobook Pro 16X 3D OLED is megkapta egy RTX 4070 és egy 13. generációs, Intel Core i9-es processzor társaságában. Természetesen számos további OLED kijelzős Vivobook Pro és nem Pro modell is frissült, mi pedig külön kiemelnénk a Vivobook Go szériát, mely az ASUS belépőmodelljeit taglalja. A megújult külső mellett ebben a családban is elérhető lesz az OLED kijelző, így pedig már tényleg elmondhatja magáról a tajvani gyártó, hogy szinte minden kategóriában elérhetővé tette azt a lenyűgöző látványvilágot, amit más gyártók még csak most kezdenek magas felárral bevezetni egyes modelleknél.

Strapabíró TUF széria

Ahogy az lenni szokott, a TUF széria is az ASUS modellekkel együtt mutatkozott be. A legkülönlegesebb változat egészen biztos az új AMD CPU és GPU generációra építkező TUF A16 Advantage Edition lett, melynek Sandstorm színe tökéletsen illik a TUF család katonai életérzéséhez. Persze számos másik 15 és 17 colos TUF modell is érkezik újgenerációs Intel és AMD processzorokkal és NVIDIA grafikus kártyákkal, így a kínálatra nem lehet majd panaszunk.

Expertbook üzleti megoldások

Az üzleti vonalon is erősödik az OLED jelenléte és az új ExpertBook B9-nél aligha lehetne jobb alany ehhez. A modern üzleti megoldás egy igazi prémium ultrabook lett, még erősebb processzorral, lenyűgöző kijelzővel és számos biztonsági megoldással.

Hirdetés
Daghistani Péter
Több mint 10 éve foglalkozom újságírással tech témakörben. Ha nem írok, akkor hobbi szinten e-sport játékokkal játszok.