Hirdetés

A koreai sajtó szerint a Samsung a CES ideje alatt több meetinget is tartott telekomunikációs partnereivel, melyeken kiderült, hogy a gyártó miként fogja hívni a február 11-én debütáló új készülékeit.

A Samsung Mobile vezetője, DJ Koh is megerősítette ezeket az információkat az Android Authority cikke szerint. 

A sorozatban érkező Galaxy S-széria következő tagjait nem Galaxy S11-nek fogják nevezni. Helyette Galaxy S20, S20 Plus és az S20 Ultra neveket viselik majd a csúcsmobilok.

A kagylóalakban összehajtható Fold-utód pedig a Fold 2 helyett a Galaxy Bloom nevet viseli majd állítólag. A pletykák szerint a Bloom a fiatal női vásárlókat célozza majd a Samsung termékpalettáján, alakjában pedig nagyon emlékeztet egy púderre.

Technikai szempontból a Bloomból készülni fog 4G és 5G képes variáns is. A rendereken kívül ugyan sokat egyelőre nem tudni a telefonról, csupán egy homályos fotó került ki az internetre, melynek hitelessége azért megkérdőjelezhető.

Ami viszont szinte biztos, hogy az új Galaxy S-széria már képes lesz 8K-ban videót rögzíteni. A Samsung együttműködik a Google-el, hogy a YouTube is képes legyen kezelni ezt a méretű felbontást mobilon is, mire a február 11-i bemutatóhoz érünk.

A Samsung televízióiban is nagyon erősen nyomja előre a 8K-t, a cég szerint 2020 a 8K éve is lehet. Ettől függetlenül ilyen felbontású tartalomból még nincs sok, így egyelőre várnunk kell arra, hogy a 8K legyen az alapértelmezett.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.