Ha esetleg nem lenne ismerős a Royole márkanév, tavaly igen nagy figyelmet kaptak a CES-en, ugyanis ők voltak az elsők, akik hajlítható kijelzős mobilt dobtak piacra Flexpai néven. Hiába volt nagyon béna és kezdetleges, akkor is ők voltak az elsők. Na ez a Royole most is részt vett a kiállításon egy egész nagy standdal, ahova elhoztak egy henger alakú bluetooth hangszórót, amit félig OLED kijelzővel borítottak, illetve kiállítottak egy fát. Ívelt OLED panelekből.
A fa mindössze egy installáció volt, meg kell hagyni nagyon látványosra sikeredett, a Mirage névre keresztelt bluetooth hangszórót viszont meg lehet majd venni a második negyedévtől, azonban valószínűleg nem sokan fognak fejvesztve rohanni érte, ugyanis 900 dollárt, azaz kb. 270.000 Ft-ot kérnek el érte.
A Mirage egyébként rendkívül jól dizájnolt, alul 360 fokban szól a zene, fent pedig kapunk egy mélynyomót. Ugyan a kiállításon nagyon nagy a zaj, így nem lehetetett normálisan meghallgatni, de ment rajta egy demo videó és a hangerővel biztosan nem lesz gond, kiválóan lehetett hallani, a három 48 mm-es hangsugárzóval 30W teljesítményre képes.
A Mirage érdekessége természetesen a 7,8 hüvelykes AMOLED kijelző, ami 1920 x 1440 pixel felbontású és teljes szélességében érintésérzékeny. Van a hangszóróban egy 5 MP-es kamera is, amit egy kapcsolóval el lehet takarni, kérdeztük a promótert, hogy ez miért is jó, annyit mondott, hogy hát szelfizni. Szóval nagyon nincs értelme. Az egész kütyü lelke egy Snapdragon 524-es rendszerchip, van benne 2 GB RAM és 16 GB tárhely is.
A zene vagy ez esetben a videók lejátszását vagy akár a lenti LED világítás színét a kijelzőről is vezérelheted, de a hangerő szabályzására a fenti érintőfelületet is lehet használni. A hangszóró megkapta az okos jelzőt is, ugyanis Google Asszisztens és Amazon Alexa támogatással is rendelkezik, sőt az Amazon Prime is elérhető rajta, így filmeket, sorozatokat is nézhetsz, bár akkor már ott van egy tablet vagy a laptop. Nagyon érdekes termék, de ilyen áron…
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.