Az Acer tegnap jelentette be két magas teljesítményű notebookját, az Aspire VX 15-öt és a V Nitro-t, valamint az asztali gépekből álló GX sorozatát.

Aspire V Nitro Black Edition & Aspire VX

NVIDIA GeForce GTX 10 típusú grafikuskártyákkal érkezik az Aspire V Nitro Black Edition és az Aspire VX notebook is. Egy 7. generációs Intel Core processzor hajtja majd őket, illetve IPS panellel, prémium hangrendszerrel lesznek felszerelve. A gépek gamereknek vagy csak mozifilm-megszállottaknak is ajánlott, illetve mindenkinek, aki szeretné 4K-ban élvezni a gép adta lehetőségeket.

Az Aspire V Nitro Black Edition-ben megtalálható a Tobii szemkövető rendszer, ami például az Alienware 17-ben és az Acer Predator 21 X-ben is jelen van. 6 GB dedikált VRAM-mal és 16 GB-ig bővíthető memóriával rendelkezik, de akár 32 GB is elérhető két soDIMM modul használatával, a gép 2 TB-os HDD-vel is megvásárolható lesz majd. A Nitro Black Edition háttértárolói jelen esetben NVMe PCle Gen 3 vagy SATA SSD-k.
A fémventilátornak köszönhetően a hőelvezetés sokkal hatékonyabb, a CoolBoost technológia segítségével manuálisan szabályozható a hűtési folyamat, a DustDefender pedig a keletkező port szünteti meg.

Aspire V 15 Nitro Black Edition

A gépen USB-C portokat találhatunk Thunderbolt 3-mal, ami akár 40Gbps sebességet is elérhet, valamint 4K videókimenet támogatást is kapott a gép.
A képernyő opcionálisan 4K (3480×2160) UHD felbontású is lehet. Az Acer Color Intelligence felelős a képernyő színösszeállításáért, állítja a fényerőt és a kontrasztot, valamint a gammát, a szaturációt és a képminőséget is. Az Aspire V Nitro-ban négy hangszóró felel a megfelelő összhangért. Az Acer TrueHarmony Plus erőteljesebb és tisztább hangzást nyújt, mint az átlag (a gyártó szerint).

Az Aspire VX 15 notebookok nagy méretű hűtőventilátorral rendelkeznek, fém alapanyagú háttérvilágítást kapott a billentyűzete. Ebben a notebook-ban is 7. generációs Intel Core processzor működik majd, valamint akár NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti grafikus lapkával is megvásárolható, GDDR5 VRAM-mal szerelve. A sebességről egy 16 GB DDR4 RAM gondoskodik majd, ez a gyári verzió, azonban ez bővíthető 32 GB-ra. 512 GB SSD-t, illetve még egy 1 TB-os HDD-t is kapunk a gépbe.

Magyarországra az Aspire VX modellek lesznek elérhetők bruttó 260.000 Ft és 330.000 Ft között, ezek a GTX 1050 Ti i5-ös és i7-es konfigurációk. Pontos dátumot nem tudunk egyelőre.

Az Aspire GX sorozat az Acer legújabb asztali PC szériája. Ezek a PC-k is 7. generációs Intel Core procit kapnak, valamint akár 64 GB DDR4 RAM-mal és NVIDIA GeForce GTX 1070 kártyával is használhatjuk őket. Természetesen a 4K felbontás erre a gépekre is értendő.

Adatok tárolására akár 3 TB összkapacitású HDD konfigurálható a PC-hez, valamint egy 256 GB SSD is társul mellé. A gépek külseje is említendő: előlapi vörös fényű LED világítást kapnak a markáns vonalvezetésű gépházak.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: