A Dell ma három új Alienware gépet mutatott be, melyek 13, 15 és 17 inches kijelzővel rendelkeznek. A leginkább figyelemre méltó modell az Alienware 17, mely minden új funkciót és tulajdonságot megkapott, a 13-as és 15-ös modell pedig nem az összeset.

Az Alienware 17 fedlapja alumíniumból készült, a zsanér pedig nem teljesen hátul van, ugyanis a gép hátsó fertájának nagy részét a hűtésre használják, ahogyan az a képen is látható. Az is feltűnhet, hogy jónéhány port is kapott itt helyet, melyek között van USB, HDMI és Ethernet is. Mivel a hőt hátul vezetik el, ezért a billentyűzetnél nem fog felmelegedni, amit nagyon jól is tesz.

A gép alján hatalmas nyílásokat találunk, itt jut be a gépbe a levegő ami hűti a rendszert, majd hátul távozik. Az oldalakon is találhatunk szellőzőket, így a hűtést minden oldalról átgondolták. Ha viszont belegondolunk, akkor erre szükség is van, ugyanis az NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikus chip és a 7. generációs Intel Core i7 processzor igencsak nagy hőt termel, ha rendesen meg van hajtva.

Az Alienware klaviatúrájának karaktereinek 2.2 mm-es billentyűútja van, ami teljesen jó egy gamer notebookhoz, illetve az N-Key Rollover technológiának köszönhetően akárhány gombot is lenyomhatunk egyszerre, nem fog megtellni a buffer vagy nem fog lezárni. Továbbá szemkövető technológiát is belebiggyesztettek az új gépbe. A szenzor követi a szemünk mozgását, így például ha a képernyő szélére tekintünk, akkor arra fordítja a játékban a kameranézetet, de a célzásban is segít.

Mindhárom gépbe maximum 32 GB DDR4 2400 MHz RAM-ot építeni, az alap tárhely 180 GB, melyet egy M.2-es SSD biztosít, de opcionálisan 2 x 1 TB PCIe SSD, illetve +1 TB 7200 rpm HDD is beépíthető. Az Alienware 13 minimum HD, az Alienware 17 pedig akár 4K-s megjelenítővel is kapható.

Az Alienware 15 választható G-Sync kivitelben is, míg az Alienware 13 nem. Mindhárom modellnél választható az OLED kijelzőpanel is. Az új Alienware gépek még januárban kaphatók lesznek az alábbi árakon (a forintosított árak semmilyen hazai járulékot nem tartalmaznak):

  • Alienware 13 – 999$ (295.000 Ft)
  • Alienware 15 – 1199$ (354.000 Ft)
  • Alenware 17 – 1349$ (398.000 Ft)
Hirdetés
FORRÁSNDTV
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.