Néhány eszköz már van a piacon 7. generációs Intel Kaby Lake processzorral, köztük az általunk is nemrég tesztelt Lenovo Yoga 910.

Az Intel ma, a CES 2017-en bemutatta az új szériás chipeket is. Négy betűjelzéssel láthatjuk őket:

  • H-széria: a teljesítményorientált laptopokba és mobil munkaállomásokba szánt modellek
  • S-széria: hagyományos asztali számítógépekbe szánt modellek
  • Y-széria: az ultravékony kialakítású gépekbe szánt modellek
  • U-széria: az “ultraportable” kategória képviselőibe szánt modellek

Az Intel szerint az S-szériás i7-7700K CPU 25%-kal gyorsabb, mint az i7-4770K (ami három generációval fiatalabb). A hatodik és a mostani generáció között nyilvánvalóan sokkal kisebb a különbség.

A H-szériás chipek az Intel szerint 20%-kal gyorsabbak a 4. generációhoz képest, a 4K 360 fokos videókat pedig 65%-kal gyorsabban tudják kezelni. A H-szériás CPU és egy GeForce 10-es szériájú GPU (vagy AMD Polaris) igen jó párosítás lehet.

A legdurvább S-szériás CPU az Intel Core i7-7700K 339$-ba fog kerülni (~100.000 Ft), 4.2 GHz-es órajele 4.5 GHz-ig húzható. Összehasonlításképp az i7-6700-nál 4 GHz volt az alap órajel. Az új chip 4 magos, 8 szálon futnak a folyamatok és Intel HD 630 grafikus chipet tartalmaz.

Ha új gépet szeretnél magadnak összerakni, akkor hamarosan majd megveheted a legújabb generációs processzort is.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSEngadget
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.