Elon Musk egyszerűen képtelen pihenni, az általa vezetett Tesla folyamatosan a jövő technológiáját fejleszti és valósítja meg, többek között a közlekedésben. A Model S, Model X, majd a legújabb Model 3 után sem áll meg az élet a cégnél. Ezúttal szó szerint nagyobb fába vágták a fejszéjüket, mert a személyautók után belépnek a kamionok világába. Musk is ott volt az idei TED konferencia előadói között, ahol megvillantott egy előzetest az új Tesla kamionról és beszélt néhány jövőbeli tervről is. A sejtelmes kép persze sokat még nem mutat meg az érkező óriásról, azonban annyi kivehető a sziluettből, hogy rendkívül áramvonalas formát alkottak meg hozzá, illetve látszanak a látványos, LED fényszórók is.

Az is valószínűsíthető, hogy a már piacon lévő modellek bizonyos formai részletei itt is visszaköszönnek majd. A CEO ígérete szerint ez a kamion olyan vezetési élményt kínál majd, mint egy sportautó, és ezt a kijelentését arra alapozza, hogy ő már vezette a prototípust. A tényleges leleplezéshez szeptemberig kell várnunk, de a cél az, hogy a piacon lévő bármelyik dízelüzemű vetélytársat felülmúlják. Ezen felül Musk még bejelentette, hogy az idén további négy Gigafactory helyszínt jelentenek be, ahol az akkumulátorok tömeggyártása folyik majd. Hasonlóan az első, Nevadában már üzemelő gyárhoz, ezeket is a Panasonic-kal közösen üzemeltetik majd, de a pontos helyszínek még döntésre várnak.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSTechCrunch
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)