Zajlik az élet az Apple háza táján. Hírek szivárogtak ki, melyek szerint az Apple a Bosch-tól kapja majd a mozgásérzékelő szenzor alkatrészeket. Eddig az InvenSense szállította az Applenek a szenzorokat, becslések szerint a cég bevételének 60%-a az Apple-lel való együttműködésből jön, így érthető, hogy az Apple-Bosch megállapodásnak nem nagyon örül az InvenSense, akinek a részvényei múlt csütörtökön több mint 5 százalékkal csökkentek. A Bosch eddig a gyorsulásmérőket és a giroszkópokat szolgáltatta az Apple számára, most azonban barometrikus nyomásérzékelőket ajánlott fel az új iPhone-okba.

Az első Bosch alkatrész az iPhone 5s-be került, ez volt a Bosch Sensortech BMA220 egysége, amely végül nem volt sikeres, olyannyira, hogy később egy firmware-frissítéssel kellett kiküszöbölni a problémát. Az iPhone 6-ban már a Bosch és az InvenSense gyorsulásmérője szerepel, a két különböző gyártó alkatrésze együttesen növeli a hatékonyságot.

Játékokra és egyéb alkalmazásokra, amelyek kifinomult inerciális érzékelési képességeket igényelnek, az iPhone 6 az InvenSense szenzort használja. Az egyszerűbb feladatokhoz, például a nyomkövetéshez és a képernyő tájolásának megfelelő forgatásához, a készülék a Bosch érzékelőt veszi igénybe.

Hirdetés
FORRÁSiDownloadBlog
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: