A Samsung új táblagéppel szórta meg a piacot, ami a Galaxy Tab A nevet kapta. A készüléket egy 1,4 GHz-es négymagos processzor hajtja, kijelzője pedig 8 hüvelykes és 1280 x 800 pixel felbontású, tehát ebből is látszik, hogy nem egy erőgéppel van dolgunk.

A Samsung Galaxy Tab A belsejében 2 GB RAM-ot és 16 GB-os adattárolót találunk, mindez a 8,9 mm-es burkolatba fért fele. Az 5000 mAh-s akkumulátor korrektnek mondható, a 8 megapixeles hátlapi és az 5 megapixeles előlapi kameráktól azonban valószínűleg nem kell művészi eredményekre számítani.

Az viszont érdekes, hogy a tabletre Bixby gomb is került, vagyis a Samsung már ezekbe az eszközökbe is belecsempészi virtuális személyi asszisztensét. A Galaxy Tab A egyelőre Dél-Koreában lesz elérhető, WiFi és LTE változatban, előbbi 240, utóbbi 280 dollárba kerül. Nem olcsó, az biztos.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Tamás Zsolt
Sok éve dolgozom már mobilkommunikációs szegmensben, az újságírás és a rádiózás a szenvedélyem, a sales a munkám részét képezi, a jogi tudás pedig a mindennapjaimat segíti.