Az okostelefonok fejlődése szinte minden területen látható, ám az egyik kritikus pont az üzemidő, egész pontosan az akkumulátor kapacitása. Az Oukitel már korábban is dobott piacra komoly üzemidővel bíró telefont és a most megjelent K3 is ebbe a csapatba tartozik. Az újdonság egyik fő vonzereje a 6000 mAh-s akkumulátor, illetve a hasonló készülékekhez képest kulturáltabb, elegánsabb formaterv.

A teljesen szögletes, ám a kellemesebb fogás érdekében oldalt lekerekített ház kicsivel 10 mm feletti vastagsága érthető, ám a belső már messze nem olyan izgalmas. Egy korrekt 5,5 hüvelykes Full HD képernyőn használhatjuk a gyakorlatilag módosítatlan Android 7.0-s rendszert. A működésért a MediaTek MT6750T jelzésű, nyolcmagos processzora gondoskodik, emellé 4 GB RAM-ot és 64 GB belső tárhelyet kapunk, ezt bővíteni is lehet. Különlegesség az összesen négy kamera, mivel mindkét oldalt egyaránt 2-2 egység gondoskodik a fotózásról.

Hátul egy 13 és 2 megapixeles, míg elöl egy 5 és 2 megapixeles szenzor került beépítésre, ezek interpolálva 16 megapixelt is tudnak, aminek egyébként sok értelme nincs, és vaku is jutott mindenhova. A többek között gyorstöltéssel, dual SIM funkcióval, ujjlenyomat-olvasóval és B20 LTE támogatással bíró, fekete és kék színben elérhető Oukitel K3 szeptemberben kerül a boltok polcaira, európai vagy magyar felbukkanásról jelenleg nincs információ.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.